Létezik olyan nő, aki nem szeretné, hogy szép alakja legyen? A vastag combok sok nőt szomorítanak el, hiszen ez a testrész az egyik legnehezebben korrigálható. Az emberek elképesztően sok erőfeszítést ölnek a kívánt eredmény elérésébe, pedig a vastag combok általában örökletesek.
Habár a combok formálása rendkívül nehéz, a folyamat mégsem lehetetlen. A legjobb módszer erre a zsírégetés. Ez magával hordozza a megfelelő diétával történő fogyást, a megnövekedett fizikai terhelést, és a problémás területre való edzést.
527744422
Először az étkezési szokásaid megváltoztatásával kell kezdened. A combjaid vékonyításához fontos, hogy kevesebb zsírt vigyél be a szervezetedbe. A naponta elfogyasztott zsírok nem szabad, hogy meghaladják a teljes kalóriabeviteled 30%-át (például, ha napi 2000 kalóriát viszel be, akkor csak 600 kalória zsírt fogyaszthatsz el). A szénhidrátoknak kell kitenniük a teljes adagnak a legnagyobb részét, különösen a jó szénhidrátoknak. A bogyófélék, a friss és szárított gyümölcsök, a zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonafélék és a korpa, mind gazdag az ilyen szénhidrátokban.
Fontos, hogy fogd vissza vagy hagyd abba a feldolgozott szénhidrátok fogyasztását. Ide tartoznak az édességek, a cukor, a péksütemények és a fehér kenyér. A szénhidrátoknak kell kitenniük a napi kalóriabeviteled 45%-át, hiszen ezek képesek összegyűjteni a fehérjét, ami az izmok legfőbb építőeleme, ráadásul a zsírok megfelelő emésztéséhez is szükségesek. Természetesen, a fehérjéknek is fontos szerepük van a napi étrendedben, hiszen ezek az izmok legfőbb alkotóelemei. Az izmok még pihenés közben is képesek a zsírégetésre. Ezen felül, kerüld a sós, füstölt, illetve a konzerves ételek fogyasztását.
515017351Az egészséges étrend mellett a megfelelő fizikai terhelés is elengedhetetlen a szép combok iránti küzdelem során. Az aerobikos edzések különösen hatékonyak, de a futás, a torna, a biciklizés, a gyors séták és a tánc is mind segít, hiszen élénkítik a légzést és az izomösszehúzódásokat. Heti háromszor kell edzeni valamilyen formában, legalább 20-60 percig. Minél többet edzel, annál hamarabb látod majd az eredményt.
Az aerobikozás mellett, érdemes különös figyelmet fektetni a problémás területekre. A terheléses edzések különösen jók, hiszen segítenek a combjaid megerősítésében, feszesítésében és zsírtalanításában is.