Íme, néhány tipp arra, hogyan aludj jobbat, milyen ételeket érdemes enni és mit csinálj a hajaddal lefekvés előtt, hogy gyönyörűen ébredj.

Aludj a hátadon

Audrey Hepburn rajongói már tudják, hogy a hason alvás káros a szépségre. A fejünk súlya legalább 3-4 kiló, ez már jelentős súlyt jelent, ami minden éjszaka nyomást gyakorol az arcodra. A bőrgyógyászok szerint, a ráncok eloszlása az arcon megmutatja, az adott személy melyik oldalon szeret aludni.
107904908

Feküdj feljebb

Rakj falemezeket (5-10 cm magasakat) a fejtámlád alá, vagy aludj két párnán. A gravitáció serkenti a vér- és nyirokkeringést, így megakadályozva a folyadékfelgyülemlést a testben.

Ne a ráncaidon spórolj

Ne aggódj az miatt, hogy az esti szemápolóid szétfolynak és elrontják a sminked. Vastagon kend be az arcod velük, és használd rendszeresen az Aquaphor-t, ami javítja a szempilláid állapotát és tökéletesen hidratálja a szemeid körüli területet.

Kerüld a szénhidrátokat

197180915A fehérjében gazdag, cukormentes ételek (például a spárgás lazac) elfogyasztása után, másnap szép, határozott arcvonásokkal ébredhetsz. Ehhez persze, le kell mondanod a rizsről, tésztáról és a krumpliról, hiszen a glikémiás szénhidrátokban gazdag ételek miatt az arcod felpuffadhat.

Tekerd be a fejed

A göndör hajból eredő gyakori reggeli problémák elkerülhetők, ha selyemsállal tekered körbe a fejed vagy szatén párnahuzatos párnán alszol. Ezek az anyagok sokkal puhábbak, mint a pamut, ezért a hajad kevésbé dörzsölődik össze vele, mikor azok érintkeznek.

Tégy úgy, mintha balerina lennél

Kontyold fel a hajad éjszakára (használj műanyag hajcsatokat), hogy reggel elképesztő tartású, hullámos hajjal ébredhess.