Mi a teendő, ha a hajunk nem a megszokott sebességgel nő, ha a növekedés visszaesik és lelassul?

Először is, próbáljuk megérteni, hogy miért nem nő a hajunk, vagy miért történik az olyan lassan. Ezeket az alábbi esetek indokolhatják:

  • genetikai fogékonyság a lassú növekedésre;
  • helytelen hajápolás;
  • tápanyagok és vitaminok hiánya.

5485785

A fentiek közül két problémát megoldanak a hajnövekedést serkentő, otthon elkészíthető pakolások – ezekkel megfelelően ápolhatjuk és táplálhatjuk a hajunk. De hogyan is növesszük meg megfelelően?

A továbbiakban megosztunk néhány évszázadok óta ismert népi praktikát. Íme, néhány kiváló hajnövesztő pakolás.

Olajos hajnövesztő pakolás

Az olíva-, gesztenye- és kókuszolajból álló pakolás remekül működik. Ezeket az anyagokat megegyező arányban kell összekeverni, majd a keveréket a hajgyökereken használni. Masszírozd át a fejbőröd, több percen keresztül, majd takard le a fejed egy zuhanysapkával, és tegyél rá egy kötött sapkát a melegség megőrzéséért. A pakolásnak a hajadon kell maradnia legalább egy óráig. Végül mosd le a hajad citromos vízzel.

Paradicsomos hajnövesztő pakolás

Ez kiválóan serkenti a hajnövekedést. Az elkészítéséhez szükség van egy érett paradicsomra, amit meg kell pucolni, és egyenlően felszeletelve iszappal összekeverni. Ezzel kell bekenned a hajgyökereid. Ezt a pakolást 15-20 perc után érdemes lemosni.

Hagymaléből készült hajnövesztő pakolás

A hajnövekedés garantált, ha nap, mint nap a hagymaléből készült pakolást használod. Keverj össze két evőkanálnyi hagyma levet egy evőkanálnyi konyakkal, majd hat evőkanálnyi bogáncsgyökér keverékkel. Vidd fel a pakolást a hajgyökereidre, és hagyd fenn legalább egy óráig. Ezután alaposan mosd meg a hajad samponnal.

Vitaminos hajnövesztő pakolás

A vitaminos pakolás használatával hatékonyan serkentheted a hajnövekedést. Keverj össze lenmag- és bogáncs olajat egyenlő mennyiségben. Add hozzá húsz Aevit vitaminkapszula tartalmát. Kend be a pakolással a hajgyökereid, majd hagyd fenn egy óráig. Miután megmostad a hajad, ne szárítsd meg. Várd meg, amíg az magától megszárad. Ezt a vitaminos kezelést hetente háromszor kell elvégezni.

46546445

Mustáros hajnövekedést serkentő pakolás

A mustáros pakolás tökéletesen alkalmas a hajnövekedés feldobásához. Keverj össze egy tojássárgáját és egy evőkanálnyi száraz mustárt, 200 ml-nyi joghurttal. Az így kapott keveréket vidd fel a hajgyökereidre.  Ezt a pakolást érdemes egy hónapon keresztül napi rendszerességgel alkalmazni. A pakolásnak a fejeden kell maradnia legalább 40-60 percig.

Mézes hajnövesztő pakolás

A mézes pakolások is kiváló eszközként szolgálhatnak a hajnövesztésre. Ezeket naponta, vagy kétnaponta kell alkalmazni. A pakolás elkészítéséhez szükséged lesz egy evőkanálnyi mézre, egy evőkanálnyi konyakra, és egy tojássárgájára. Keverd össze az anyagokat, amíg össze nem sűrűsödnek, majd kend be a hajad a keverékkel. Az egész folyamat nagyjából egy órát vesz igénybe, ezután, moss hajat szokás szerint.

Sörös pakolás

A sör remek hajnövesztő. Keverj össze 200 ml sört és két tojássárgáját, amíg habos nem lesz az állaga. Vidd fel a pakolást a hajgyökereidre, majd tartsd fenn legalább egy óráig, végül mosd le.