Az élet rendje szerint, mindannyian megöregszünk. A fiatalságunk megőrzéséért azonban érdemes küzdeni, hogy így is megnehezítsük az öregedés, és az azzal járó bajok dolgát. Az életstílusod megváltoztatásával és hasznos tippjeink követésével, te is képes leszel egy ideig megállítani az öregedést.

Mozogj eleget. Formában kell tartanod a tested, az energetikus és erős test elengedhetetlen a fiatalsághoz és az egészséghez. A kutatások bebizonyították, hogy a sétálás (heti néhány alkalommal) több kognitív zavart is megakadályozhat a jövőben. Fontos a súlyod kordában tartása is – az elhízás jelentősen leronthatja az életminőséged a távoli évtizedekben.

SHUTTERSTOCK_427818502_Super

Óvd és védd a bőröd. A pigmentfoltok az öregedés csúnya tünetei. A speciális termékek és a megfelelő hidratáció segítségével, mindig érdemes megóvnod a bőröd a napsugarak káros hatásaitól.

Egyél sok halat. A halakban található Omega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő hatásúak és pozitívan befolyásolják a szívműködésed is. Ha választhatsz, részesítsd előnyben a spanyol makrélát, a lazacot, a szardíniát, és a pisztrángot, hiszen ezeknek a legmagasabb az Omega-3 zsírsav tartalmuk.

Szokj le a dohányzásról. A dohányzó emberek általában idősebbnek néznek ki, mint ahány évesek valójában. A cigarettákban található kátrány és a különböző rákkeltő anyagok káros hatással vannak a belső szervekre, a hajra, a fogakra és a bőrre is.

Növessz izmokat. A gerincet gyakran hívják az élet oszlopának, amelynek az izmok adnak keretet. Érdemes legalább heti kétszer erőnléti edzést tartanod, hiszen ezek során a véred oxigénnel telítődik, a tested kalóriát éget el, és az immunrendszered is megerősödik. A kemény edzés a teljesítményedre és a hangulatodra is pozitív hatással lesz.

Vigyél be elég vitamint a szervezetedbe. A vitaminok elképesztően fontosak ahhoz, hogy a tested leküzdhesse az öregedés tüneteit. Az A-, C- és E-vitaminok megőrzik a sejtjeid fiatalságát, megerősítik az immunrendszered, és meggyógyítják a cigarettafüsttől és a sugárzástól károsodott szövetjeid. Az antioxidánsok leküzdik a szabadgyökök által kiváltott oxidációt, amiről a tudósok úgy vélik, az öregedés egyik legfőbb kiváltója.

SHUTTERSTOCK_249122869_Huge

Maradj pozitív. Ez egyaránt igaz marad fiatalkorodban, középkorúan, és a nyugdíjas években is. Az igazság az, hogy az időskor nem a világ vége. Még életed ezen szakaszában is érdekes hobbikat és új dolgokat fedezhetsz fel. Különböző tudományos kísérletek is kimutatták, hogy, ha negatív állsz az időskorhoz, nagyobb az esélye, hogy szívrohamod lesz. Az életkor csak egy szám, ha te fiatalnak érzed magad, akkor az is vagy!