A töredezett végű haj nehezen fésülhető és nagyon ápolatlannak tűnik. A töredezésnek sok oka lehet – az állandó festés, a nem megfelelő ápolás, a hanyag fésülés, a kiszáradás, és a tápanyagok hiánya a testben.

A töredezett hajvégek meggyógyítására is van megoldás, és nem, nem csak az olló használata segít, a megfelelő töredezettség elleni hajpakolások is nagyon hatékonyak.

  1. Olajos töredezettség elleni hajpakolás. A meleg olajos pakolások remekül segítenek a probléma elhárításában. Leggyakrabban, olíva-, bogáncs-, mandula-, gesztenye-, jojoba-, és dióolajt használnak erre a célra. Melegítsd fel egy kicsit az olajkeveréket, majd kend be a hajad vele. Vegyél fel egy zuhanysapkát és tegyél rá egy törölközőt, hogy a hajad melegen maradjon. 40 perccel később, mosd le a pakolást. Egy másik lehetőség: kend be a hajad egy különleges keverékkel, amely tojássárgájából, gesztenye- és olívaolajból áll. Kend be alaposan a hajad, a fejbőröd, és a hajvégeid ezzel a meleg keverékkel, majd vegyél fel egy zuhanysapkát és tegyél rá törölközőt. Egy órával később mosd meg a hajad samponnal.

5454547

  1. Bojtorján gyökeres töredezettség elleni hajpakolás. Szórj friss bojtorjángyökeret (100 grammot) egy darálóba. Adj hozzá egy pohár napraforgó-, vagy más növényi olajat (mandula, olíva, gesztenye). Hagyd a keveréket meleg helyen, 24 óráig. Másnap főzd legalább 20 percig forró vízben a bojtorjángyökeret, néha kavard meg. Ezután, szűrd át az olajat több réteg gézen keresztül, majd öntsd bele egy külön edénybe. Kend be a hajad a pakolással, majd egy jó másfél óra múlva mosd le a keveréket.
  2. Dimetil-szulfidos töredezettség elleni hajpakolás. Ez az anyag felerősíti sok más gyógymód hatékonyságát, és különösen hatékony más növényi olajokkal (jojoba, lenmag, bogáncs, olíva, stb.) összekeverve. Habár az anyagnak jellegzetes, kellemetlen illata van, mégis segít kimosni az olajokat a hajadból.