A magyar kutatók bebizonyították, hogy a kezelés az esetek 97%-ban segít megszabadulni a lábgomba minden fajtájától. A krém hatékonyan távolítja el a fertőzéseket és a gyulladást, valamint a gombák több típusát is eredményesen kezeli. Ez a gyógyszer hivatalosan is szabadalmaztatott. Az összetevői az alábbi anyagokból állnak: árnika, mentol, kamilla, olívaolaj.

Ennek a kezelésnek az egyik fontos előnye, hogy recept nélkül is nyugodtan használható. Csak természetes anyagok alkotják, amik teljesen ártalmatlanok az egészségre, akár gyerekek is alkalmazhatják. Ez a gyógyszer hipoallergén. 87887754

Az egészséges körömlemez fő ismérve a halvány rózsaszín sima felület, és az enyhe ragyogás. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, vagy a körmön szokatlan foltokat tapasztalunk, vagy netán viszketni kezdene, akkor kezdjünk el fokozottan odafigyelni rá. A világstatisztikák szerint, minden ötödik ember szenved a lábgombától.

A körömgomba előjelei:

  • Kis repedések a lábujjak közötti bőrfelületen
  • Vastag bőr
  • Kipirosodás és állandó viszketés
  • Égő bőr érzése
  • Apróbb foltok a körömlemezen
  • Köröm beszakadása, vastag és puffadt körömlemezek

A láb és körömgomba olyan fertőző betegség, amit az emberek könnyedén átadhatnak egymásnak, de magától is kialakulhat, pl. rossz méretű cipő viselésétől. Az emberek gyakran hordanak olyan cipőket, amik túl szorosan és rosszul szellőznek, ezáltal alakulhat ki a gyulladás és apróbb repedések a hámrétegen. Azok az emberek, akik olyan egészségügyi problémáktól szenvednek, mint a rossz vérkeringés, az elhízásra való hajlam és a túlzott izzadás, sokkal inkább fogékonyak a gombákra.

Mi okozza a láb és körömgombát?56834634

  • Közvetlen érintkezés a gombával
  • Érintkezés egy fertőzött személlyel
  • A rosszul megtisztított körömvágó eszközökről származó szennyeződés
  • Szennyeződés a törölközőkről és fertőzött felületekről a szaunákban, fürdőkben, zuhanyzókban, medencékben.

A lábgomba tünetei

A lábgomba egyik leggyakoribb tünete az állandó éles, égető érzés a bőrön. Ha egy ideig nem kezeljük, a hámréteg elkezd leválni és apróbb repedések jelennek meg rajta. Amikor a gomba eléri a körömlemezeket, azok eldeformálódnak, lehámlanak, és végül leesnek.

Fontos észben tartanunk, hogy a gombák különböző típusai más-más tünetekkel járnak. Például az ujjak közötti gombák csak a negyedik és az ötödik lábujjak bőrfelületét támadják. Először csak alig észrevehető apró repedések látszódnak, de ezek nagyon gyorsan elkezdenek megnőni. Minél nagyobbra nőnek, annál jobban megnövekszik a fájdalom is.

A mokaszin típusú gombák előszőr a talpon jelentkeznek, ahol a bőr megvastagodik, és kis idő múlva repedezni kezd. Ha ezt az állapotot sokáig nem kezeljük, akkor a fertőzés átterjedhet a körmökre is. Ez a szakasz számít a legveszélyesebbnek, mert a körmök könnyedén leszakadhatnak.

A hólyagos gombák a kényelmetlen cipők viselésének köszönhetően alakulnak ki. Általában, a fertőzés a bőrirritáció területén kezdődik. Apróbb hólyagok alakulnak ki, amikhez különböző bakteriális fertőzések is párosulnak.

A gomba kezelése

A lábgomba egy nagyon komoly betegség, amit nem ajánlott segítség nélkül kezelni próbálnunk. Érdemes olyan orvoshoz fordulni, aki képes pontosan diagnosztizálni, hogy milyen típusú gombás fertőzésben szenvedünk, és az melyik szakaszban tart. Ne feledjük, minél előbb kezdjük el a kezelést, annál hamarabb javíthatunk egészségünkön és szabadulhatunk meg a kellemetlen mellékhatásoktól. Csak az orvosok képesek megfelelően mintát venni a fertőzött bőrfelületről, hogy megállapíthassák a fertőzés típusát.

548448777

A betegség korai szakaszaiban, az orvosok kenőcsök és krémek használatát javasolják a fájdalom és a fertőzések ellen. Ha az állapot már komolyabb, akkor gyógyszereket írnak fel (antibiotikumokat).

A gombás fertőzések klinikai kezelése nagyon drága lehet, különösen, ha műtétre is szükség van. Sajnos az otthoni kezelésnek sincs sok értelme, mert egyedül nem tudjuk megtalálni a megfelelő gyógyszereket a fertőzés konkrét típusa ellen. Az egyetlen, ami valóban segít megoldani a problémát, az nem más, mint a Fungalor, egy különleges gyógymód a gombák ellen.