A nők már több ezer évvel ezelőtt megtanulták, hogyan használhatják a természet ajándékait a szépségük és fiatalságuk megőrzésére. A természetes módszerek pont ugyanolyan hatékonyak és jók, mint a laboratóriumokban létrehozott versenytársaik. Néha, ezeknek a bőrre gyakorolt hatásuk még erősebb is, mint a boltban kapható termékeké. Gondoljunk csak arra, hogy a természetes olajokban található vitaminok sokkal jobban képesek behatolni a bőr mélyebb rétegeibe, mint a szintetikus készítmények. A növényi kozmetikumok stabil és tartós terápiás hatást képesek nyújtani, de a vásárlók mégis gyakran panaszkodnak rájuk.

SHUTTERSTOCK_104846828_Huge

Az azonnali hatás hiánya az egyik legfőbb ellenérv. A szintetikus összetevőkből álló krémek már az első használatot követően képesek a ráncok kisimítására, míg a természetes megfelelőjük, csak egy hónap elteltével képes látható eredményt garantálni. Természetesen, az előbbi opció sokkal vonzóbbnak tűnhet első pillantásra, de ne felejtsük el azt sem, hogy a szintetikus termékek használatának befejezésével, a bőrünk visszaváltozik olyanná, mint amilyen volt. Eközben, a növényi kozmetikumok gyengéden hidratálják és erősítik a felhámot, ellátva azt az összes szükséges egészséges mikroelemmel, így nyújtva tartós hatást.

A természetes fürdőtermékek (szappanok, samponok, hajbalzsamok) is gyakran esnek a kritikák áldozataivá. Például, a vásárlóknak gyakran nem tetszik, hogy ezek túlságosan sok habot képeznek, amivel a használat megnehezedik. A szintetikus termékek habképzése is erős, köszönhetően a bennük található nátrium-lauril-szulfátnak. Ráadásul, ez az összetevő egy mesterséges, káros hatású réteget hoz létre a bőrfelszínen. A hagyományos hajbalzsamok használatával, a hajad erős, selymes, és jó tartású lesz, ezt a készítményben található szilikonnak köszönheted. Eközben, a növényi eredetű módszerrel, a haj csupán csak puha lesz, ami lehet, hogy egyesek számára nem elég. Ezért, a legtöbben azonnal a hagyományos termékekért nyúlnak, amihez már hozzászoktunk, pedig a szilikon csak a vastagság és a szépség illúzióját nyújtja, és a valóságban csak elvékonyítja a hajat.

SHUTTERSTOCK_329792684_Huge

Összefoglalva, szeretném kiemelni, hogy hiába tűnnek a növényi eredetű termékek elsőre hatástalannak, idővel, az apró változások összeadódnak a természetes összetevők magas koncentrációjának köszönhetően, így tartós és valós hatást biztosítva. Érdemes hozzászoknod ezekhez a termékekhez, mert a hagyományos mesterséges termékek használatának befejezése vagy szüneteltetése „elvonási tüneteket” okoz a hajadnak és a bőrödnek. Ezek után, nem kell sokat várni, hogy megtanuld értékelni az organikus termékeket, és azok elengedhetetlenségét.