1. Hámlasztás. Az arcbőrhöz hasonlóan, az ajkaknak is szükségük van a rendszeres tisztításra. A speciális tisztító radírok használatával, az ajkaid sokkal szebbek és puhábbak lehetnek, és a vérkeringésük is javulhat. Ez tehát, egy frissítő és fiatalító folyamat, amely elősegíti az elhalt sejtek hámlasztását és megújulását ezen az érzékeny területen is.

Az ajakradírok általában gél vagy krém formájában kerülnek legyártásra. Ezek gyakran tartalmaznak kókuszolaj vagy búzavirág kivonatot. Az ajkak puhaságáért felelős apró, mikroszkopikus méretű mesterséges, illetve cukor részecskék is találhatóak a legtöbb készítményben. A gyengéd hámlasztással az ajkaid szebbek, fiatalabbak, puhábbak és vonzóbbak lesznek.

SHUTTERSTOCK_404646058_Huge

  1. Táplálás és hidratálás. A hámlasztás után fontos, hogy megfelelően tápláld és hidratált az ajkaid. A rózsa- és az jojobaolaj tökéletes választás erre a célra. Fontos, hogy meg tudd különböztetni a balzsamokat az ápoló ajakíroktól. Az ajakírok célja, hogy megvédjék és hidratálják az ajkaid, például a hideg téli vagy a forró nyári napokon. A balzsamok úgy lettek megtervezve, hogy tápláljanak és regeneráljanak, így ezek inkább terápiás készítményeknek minősülnek.
  2. Védekezés a negatív hatásokkal szemben. A környezet hatással van az emberekre és azok bőrére. A tél, a perzselő nap és a jéghideg fagy, mind együttesen járul hozzá a bőr kiszáradásához és az ajkak vékony felső rétegének a töredezéséhez. Fontos, hogy odafigyelj, milyen anyagok vannak a termékekben, amit használsz – érdemes azokat előnyben részesíteni, amik E- és F-vitaminokkal, illetve ásványi anyagokkal és olajokkal táplálják a bőröd.

A napvédő ajakírok megvédenek az UV-A és az UV-B sugárzástól. Többek között, ezért is hasznos alaposan elolvasni a termékek leírását.

  1. Védekezés a kiszáradással szemben. Az optimális vízháztartás helyreállításához és a dehidratáció elkerüléséhez, érdemes avokádó, barack, gabonacsíra, shea faolaj vagy uborkakivonat tartalmú ajakkozmetikumokat (balzsamot, ajakírt, és ajakpakolást) beszerezned.

SHUTTERSTOCK_155361629_Super

  1. Fiatalítás. Ahogy öregszel, a bőröd teljesen kiszárad, elhervad. Ezek az átalakulások az ajkaid sem kerülik el – az egész testedre hatással lesznek. Vess egy pillantást az egyes öregedésgátló termékek ajánlott korosztályaira. Ha 35 év felett jársz, gondolnod kell a korral járó változásokkal való törődésre. A különböző szérumok, megemelő hatású krémek és az ajakkontúrjavító gélek segítenek feldobni az ajkaid, leküzdeni a ráncokat, és kiválóan hidratálni az összes érzékeny bőrterületet.

Ne felejtsd el, hogy az ajkaid szépsége is – ha nem is az elsőszámú – a fegyvered. Hagyd, hogy rád néző férfiak mind arról álmodozhassanak, hogy vajon milyen szenvedélyes érzés lenne megcsókolni a vonzó, ápolt ajkaid.