Íme, néhány tipikus hiba, amit a nők és a lányok az arcuk kisminkelése során gyakran elkövetnek. Természetesen, mindezt jó szándékkal teszik, hiszen tetszeni szeretnének az ellenkező nemnek. Ennek ellenére, ez a folyamat több odafigyelést igényel, mint amennyire az elején gondolnál.

1. hiba: Rossz színárnyalatú alapozó használata

Nem az alapozó feladata, hogy a bőrödet szép, „napbarnítottra” varázsolja – erre léteznek külön bronzosítók. Az alapozó célja, hogy tökéletesen sima és egyenletes arcszínt biztosítson, valamint alaposan elfedje az esetleges bőrhibákat. Mindig olyan színt válassz, ami összhangban van arcod természetes árnyalatával. A termék megvásárlása előtt mindig próbáld ki azt egy kis foltban az arcodon. Ha van rá lehetőség, kérj termékmintát a készítményből, mert így otthon, különböző fényekben is meg tudod vizsgálni, hogyan festesz. Győződj meg róla, hogy a végeredmény teljesen természetesnek tűnik.
513209725

2. hiba: A száraz, hámló bőr kisminkelése

A hámló bőrre való alapozás általában borzasztó eredményekkel jár együtt. Az alapozó réteget képez a száraz, lepergő bőrrétegeken, így kihangsúlyozva őket ahelyett, hogy sima bőrréteget képezne. Használj rendszeresen bőrradírt, és figyelj oda bőröd szárazságára. Továbbá, a napi bőrápolást valamilyen olajos hidratáló használatával zárd le. Ne felejtsd el, hogy minél jobb állapotú a bőröd, annál szebb lesz a sminked, ezért már csak az eredményért cserébe is érdemes odafigyelned a bőrödre.

3. hiba: A telt ajkak illúziójának elérése

Biztosan hallottál már róla – lehet, már ki is próbáltad -, hogyan lehet vizuálisan megnagyobbítani az ajkaid annak körvonalainak kitolásával. Ezt azonban nagyon nehéz ténylegesen jól megcsinálni, hiszen elég egy rossz mozdulat, és máris az 1993-as Pamela Andersonra hasonlítasz. Ha mégis úgy döntesz, hogy kipróbálod ezt a technikát, akkor használj megegyező színű szájceruzát és rúzst, és ne menj kívül az ajkaid külső körvonalain. Figyelj oda a rúzsodra is, hiszen ha az elkenődik vagy lejön, csak a nevetséges körvonal marad az ajkaid körül.
169791008

4. hiba: A szemöldökszedés túlzásba vitele vagy elhanyagolása

A megfelelően kiszedett szemek kiemelhetik a szemeid és az arcodra vonhatják a figyelmet. Látogass meg egy profi kozmetikust, hogy tökéletessé varázsolhassa a szemöldökformád. A szemöldökszedés ugyan szükséges dolog, de ne vidd túlzásba, hiszen az idő teltével a szálak megvékonyodnak, és ha folyamatosan eltávolítod őket, akkor lehet, hogy nem nőnek vissza. A legjobb az, ha csak a szemöldököd körüli területet vékonyítod meg, megőrizve annak természetes formáját.

5. hiba: A fekete szemceruza használata napközben

Fő szabály, hogy a sötét színektől a szemek szűkebbnek és kisebbnek tűnnek, míg a világosabb árnyalatok megnagyobbítják és kitolják azokat. Ezért érdemes kerülni napközben a fekete szemceruza használatát (különösen a felső szemíveken), hiszen így természetesebbnek és nagyobbnak tűnhetnek a szemeid.