Az allergiás reakciók, a genetikai hajlam és a hormonális rendellenességek miatt a bőrszín gyakrabban változik meg, mint az alváshiány miatt. Habár a hidrokinon vagy a lézeres felszínjavítás örökre eltűntetheti a szem alatti sötét karikákat, néha egy minőségi korrektor is csodákat tehet.

Az alábbi egyszerű szabályok követésével örökre megszabadulhatsz a sötét karikás szemtől:

Használj könnyű összetételű krémeket. A túl száraz vagy a túl vastagon felkent termékek öregíthetnek. Ezen felül, érdemes olyan árnyalatot választani, ami egy kicsivel világosabb, mint a természetes bőrszíned: narancssárgát a sötét bőrhöz, rózsaszínt a világoshoz, és barackszínt a közepeshez.
113000995Csak kend, ne dörzsöld. Korrektor ceruza használatával vigyél fel apró pontokat a szemeid közepétől egészen azok belső sarkaiig. Óvatosan kend szét a pontokat, hogy a végeredmény homogén legyen. A folyamatot valamilyen púderrel fejezheted be. Vigyázz, ha alapozót raksz a ráncaidra, akkor csak még jobban kihangsúlyozod azokat.

Vigyél bele egy kis színt.
Érdemes vékonyan használnod valamilyen szemfestéket is, de a szemeid belső sarkaiba és a szemöldöködre csak speciális korrektorokat használj.

A sebhelyek és pattanások elrejtése.
A Magyar Bőrgyógyászati Szövetség kutatásai kimutatták, hogy a 30 éves nők 35%-a, míg a 40 éves nők 25%-a szenved a pattanásoktól.

A pattanások elrejtése.
Az olajos kozmetikumok gyakran csak még több pattanást okoznak, ezért fontos, hogy a bőrszíned kizárólag nem olajos bázisú gyógyhatású folyékony alapozókkal egyenlítsd ki (a szalicilsav megszünteti az aknét, míg a kén lehúzza a gyulladásokat). Ezután sminkecsettel oszlass el apró pontokban valamilyen olyan színű korrektort, ami megegyezik a pattanások feletti bőr színével. A pontok eloszlatása után púderrel fedd le azokat.
419842399A sebhelyek elszínezése. Ha régen sokat nyomkodtad a pattanásaid, akkor az arcodon több apró lyuk alakulhatott ki. Ebben az esetben érdemes kisimítani a bőrfelszíned valamilyen vastagon felkenhető sminkkel, aminek enyhén világosabb a színe, mint az arcodnak. Óvatosan korrigáld az apró hibákat valamilyen kisfejű sminkecsettel. Érdemes valamilyen átlátszó púderrel megakadályozni a smink elkenődését.

A hajgyökerek befestése és az ősz haj.
Függetlenül attól, hogy az összes hajgyökered be akarod festeni, vagy csak néhány kiálló ősz hajszáltól szeretnél megszabadulni, néha a legegyszerűbb módszerek a leghatékonyabbak.

A makulátlan hajhoz fogadd meg a tanácsainkat:

Ne válassz konzervatív frizurákat.
A hajad precíz belövésével csak még láthatóbbakká válnak a hajgyökereid. Válassz inkább valamilyen rugalmas és szétterülő, terjedelmes frizurát, aminek nem szabályos az elválasztása.
91024340

Az ősz hajszálak elrejtése két festés között.
A kinőtt ősz hajszálak elrejtéséhez érdemes valamilyen hajszínező eszközt választani, de mindenféleképp kerüld a színezőporokat, mert attól a hajszálaid természetesellenessé változnak.

Válassz más terméket.
Ha a hajadnak csak kevesebb, mint a 25%-a ősz, akkor használhatsz valamilyen intenzívebb hatású színezőt. A tartós festékekkel ellentétben, a színezők 20-25 mosás után kifakulnak, így az újonnan kinőtt hajgyökerek is észrevehetetlenek maradnak.