A megfelelő fürdési szokások nem csupán az egészséged feldobásában, hanem az izomfeszültség enyhítésében is segíthetnek. Fontos, hogy megtanulj úgy fürödni, hogy az ne okozzon később egészségügyi problémákat.

Ne feledd, hogy a szappan kiszárítja és hámlasztja a bőrt, ezért érdemesebb inkább valamilyen tusfürdőt használnod a szappanok helyett.

SHUTTERSTOCK_241694755_Huge

Ne fürödj forró vízben – használj inkább csak meleg vizet, majd fejezd be a tisztálkodást egy hideg zuhannyal. Ez segít összeszűkíteni a kitágult pórusaid, és megvédi a bőrt a kiszáradással szemben. Az ellentétes hőmérsékletű zárótusolással megerősítheted az ereid és a bőröd ellenállóképességét.

Ne merülj bele a vízbe azonnal, különösen, ha az nagyon forró. A szívbetegségektől, magas vérnyomástól vagy cukorbetegségtől szenvedők nem vehetnek forró fürdőket.

Ugyancsak nem ajánlott az egész test hideg vízbe történő bemerítése; különösen fontos, hogy a szív körüli terület mindig a víz felett legyen. Emellett, ne fürödj, ha lázas vagy, mert ez csak tovább fokozhatja a betegség tüneteit.

Evés után sem szabad azonnal fürödni – legalább két órával az étkezés előtt vagy után fürödj.

A vízbe merülés során, a bőr megdagad és kiszárad, ezért nem ajánlott minden nap fürödni – a legjobb, ha hetente maximum kétszer tisztálkodsz így.

Különböző gyógynövényes keverékeket is a vízbe önthetsz, ezekből a legjobbak a gyöngyajak, a macskagyökér, és a cédrus tartalmúak. Kerüld az aromás olajok használatát, mert azok általában csak a felszínen lebegnek, nem keverednek össze a vízzel.

SHUTTERSTOCK_280964897_Huge

Mielőtt a kádat vízzel töltöd meg, azt érdemes speciális tisztítószerekkel kitakarítanod.

A fürdő után, kend be magad valamilyen nyugtató hatású testápolóval vagy krémmel, majd feküdj be az ágyba és takarózz be legalább tíz percre.