Tény, hogy mindenki várja a nyarat. Nagyszerű érzés, amikor az égbolt tiszta, napsütéses az idő és bármikor megjelenhetsz fürdőruhában, lazíthatsz a strandon és élvezheted a meleg napokat. Azonban, néha a hőmérséklet annyira forró tud lenni, és a nap olyan perzselően tud sütni, hogy semmi máshoz nem lenne kedved, csak elbújni.

Hogy jól érezd magad a tikkasztó időben és mindemellett csodásan nézz ki, íme, néhány egyszerű, de hatásos tipp.

Arc

Nem titok, hogy a nyár nem a legmegfelelőbb időszak arra, hogy túlzottan sok sminket használj. Ebben az időszakban a bőröd zsírosabb és a verejtékmirigyeid is sokkal intenzívebben működnek. Ezen tények és a nagy mennyiségű smink viselésének kombinációja olyan nem kívánatos dolgokat eredményezhetnek, mint a pattanások, a bőrirritáció és az eltömődött pórusok. Annak érdekében, hogy gyorsan és hatékonyan tudj megszabadulni a fénylő, zsíros bőrtől, érdemes elkerülnöd az arcod túlzott púderezését, ehelyett válassz valamilyen matt hatást keltő kendőt arcod hidratálásához. A bőrszárazság elkerüléséhez, hordj magadnál ásványvizet és spricceld le magad, időről időre.
291692177

Haj

Az ultraibolya sugárzás és a hőség durva folytonossága az addig fényes, gyönyörű és erős hajad könnyedén szárazzá, élettelenné és szalmaszerűvé változtatja. Ennek elkerüléséhez, érdemes valamilyen fejfedőt hordanod. Egyszerű olyat találni, ami illik hozzád – vannak szalmakalapok, sapkák, dzsungel kalapok – a választék széles. Emellett, a segítségedre lehet az is, ha olyan napozókrémet használsz, amely megvéd az ultraibolya sugárzástól.

Test

387610144
Nem szükséges újból ecsetelnünk a napbarnított bőr ártalmait, a leégés veszélyeit és az ehhez hasonló problémákat. Az ultraibolya sugárzás ellen nem csak akkor kell védekezned, amikor a strandon vagy, hanem akkor is, ha csak egyszerűen kimozdulsz otthonról. A sarkaid különleges odafigyelést igényelnek a nyáron, mivel a nyitott cipők viselésével sokkal sebezhetőbbé válnak. Ráadásul, a magassarkú cipők hordása is negatívan befolyásolhatja lábaid állapotát. Nyáron, a hidratáló krémek és a pedikűr a legjobb kiegészítők a lábaid számára. A könnyű anyagból készült lenge, szellős ruhák segíthetnek a meleg kordában tartásában és megelőzhetik a túlzott izzadást, a túlmelegedést.