Ezzel a több célra használható gyümölccsel rengeteget spórolhatsz a különböző kozmetikumokon. A citrom nem csak élelmiszer, hanem a drága ápoló termékek kiváló helyettesítője is.
Megszünteti a kellemetlen leheletet. Ha citromos vízzel öblíted ki a szád, a citromlé semlegesíti a baktériumokat, amelyek a rossz szagokért felelősek. Alternatívaképp, egy szelet citromot is elrághatsz, majd vízzel leöblítheted azt.
Puhítja a bőrt. Keverj össze citromhéjat cukorral, majd áztasd be a keveréket olívaolajba egy fél órára, hogy egy kiváló házi készítésű bőrradírt kapj, amellyel megszüntetheted a könyököd, a térded, vagy a bokád szárazságát.
237682942Kivilágosítja a hajat. Szeretnéd, ha néhány hajszálad világosabb lenne? Akkor keverj össze citromlét valamilyen hajápolóval, majd a keverékkel kend be a vizes hajad, mielőtt napozni mennél.
Kiegyenlíti a „csíkos” lebarnulást. A barnulásod kiegyenlítéséhez, masszírozd a problémás területeket egy fél citrommal.
Kifehéríti a sárga körmöket. Áztasd be 5 percig az ujjaid citromlébe. Az elszíneződések jövőbeli elkerüléséhez, ápold a körmeid valamilyen átlátszó védőlakkal.
Fertőtleníti a pattanásokat. Használj citromlevet az érintett bőrterületen lefekvés előtt, hogy gyorsabban megszüntethesd a pattanásaid.