1. Egyél kevesebbet, de gyakrabban. A fogyási szakértők szerint, a több adagra bontott étkezések rendkívül fontosak a súlyvesztés során. Napi öt vagy akár hat kisebb étkezés jóval kiegyensúlyozottabb kalóriabevitelt eredményez, szinten tartja a vércukrot, megelőzi a túlevést, és ami a legfontosabb, megtanítja a testet tartalékolni az ínséges percekre is.
  2. Egyél lassan, és ne sokat. Talán már te is hallottad, hogy úgy érdemes végezned az étkezéssel, hogy még egy kicsit éhes maradsz. Ez a tanács tökéletesen igaz. A jóllakottság jele kb. 20 perccel azután éri el az agyat, hogy befejezted az evést. Ha ezt a szabályt nem veszed figyelembe, biztos, hogy több kalória ragad majd rád, amelyek lerakódott zsírrétegeket és kóros elhízást eredményezhetnek. 76523
  3. Legyen könnyű a vacsorád. A közhiedelemmel ellentétben, nincs olyan szabály, hogy nem ehetünk este 6 óra után. Persze, ha reggel 5 és 6 között kelsz, akkor az indokolhatja ennek a szabálynak a követését, de minden más esetben csak fogadj meg két egyszerű tanácsot: ne vacsorázz 12 órával ébredés után, és próbálj minél könnyebb ételeket csinálni. Természetesen a józan ész keretein belül. A nehéz, zsíros és édes ételekből álló nagy esti adagok tönkreteszik minden erőfeszítésed.
  4. Igyál vizet. Néha a fogyás elkezdésének legegyszerűbb módja a naponta szükséges tiszta víz bevitele. A szakértők nagyrésze szerint, ez a mennyiség a 2 liter, vagy 6-8 pohár folyadék. A víz nélkülözhetetlen a megfelelő anyagcseréhez, és segít megszabadulni a felesleges zsírtól is. Továbbá, gyakran összekeverjük az éhséget a szomjúsággal, ezért az elegendő víz elfogyasztása csökkentheti az éhségérzetet is.
  5. Figyelj oda az ételekben lévő zsírmennyiségre. A kalóriabevitel és a zsír ésszerű csökkentése elengedhetetlen fontosságú a fogyás során. Először is, a zsír az energia tartalékforrása. A testünknek sokkal könnyebb eltárolni az energiát, mint felhasználni azt az energiaszükséglet esetén. Másodsorban, 1 gramm zsír 9 kalóriával egyenlő. Összehasonlításképp, ugyanennyi fehérje vagy szénhidrát csak 4 kalóriát tartalmaz. Úgy, hogy közben lipideket sem viszünk be velük a szervezetünkbe, amelyek nem csak, hogy szükségtelenek, de még veszélyesek is az egészségre. Ezért próbálj a javasolt fogyasztási mennyiségeken belül maradni, ne lépd át, de érd el azokat.
  6. Korlátozd az édességek fogyasztását. Az édességek erős inzulintermelést váltanak ki – ez egy, a zsírhalmozódásban is nagy szerepet játszó hormon. Továbbá, a vércukorszint megemelkedése növeli az étvágyat, ezáltal újabb és újabb kalóriabevitelt eredményezve. 214587
  7. Tornázz! A hatékony súlycsökkentéshez nem elég egy jó diéta, az elegendő testmozgás is nagyon fontos. Ha bölcsen megfogadod ezt a tanácsot, akkor nem csak az extra zsírt égeted majd el, de még az anyagcseréd is feldobod, ami fenntartja a zsírégetés élénkségét, még pihenés közben is!